Sweet Sour MOBI ↠

Sweet Sour [Reading] ➶ Sweet Sour By Nasz – Thomashillier.co.uk A Yang manis, harum lagi wangi itu Zarul Kira orang ni taraf cincin gula gula ni ajelah Sepuluh ringgit tu Sungguh sungguh dia cakap Berkira baru sepuluh dah kecoh bukannya seribu pun Aku jeling dia B A Yang manis, harum lagi wangi itu Zarul Kira orang ni taraf cincin gula gula ni ajelah Sepuluh ringgit tu Sungguh sungguh dia cakap Berkira baru sepuluh dah kecoh bukannya seribu pun Aku jeling dia Banyak cakap pula kalau tak nak bagi balik Dia hulur tangan kiriTak tahu pula macam ni punya seronok apabila dapat cincin walaupun hanya cincin gula gula Ni kira orang cuplah ni Sambung dia lagiAku simpan senyum Tak boleh senyum depan depan ni, nanti dia perasan B Yang pahit, masam, masin, payau itu Joe Jambul Bayar cincin ni Kata dia Betul ke ni, apa yang aku tengah dengar ni What aku terjerit di situ Pay for this Relaks aje dia mengarah aku lagi Okey saya bayar Aku jeling diaTapi kan, juling biji mata aku tengok bil RMkat Tiffany tu Gila ke apa Batu planet mana dia pakai buat cincin bodoh ni Kenapa Zarul dan Joe Jambul sangat berbeza di hati Lia Gali jawapannya dalam Sweet Sour Karya NASZ ini sungguh warna warni dan santai persembahannya, anda tentu terpesona.


10 thoughts on “Sweet Sour

  1. Ririn Aziz Ririn Aziz says:

    Wowtak sangka ada novel Melayu yang membawa tema sebegini Kisah klise yang berjaya dibawa keluar dari kebiasaan yang mungkin akan membosankan.Alia dan Zarul Percintaan selama 7 tahun, dari zaman belajar hinggalah mempunyai kerjaya masing masing, putus begitu saja bila Zarul menyerahkan sekeping kad kepada Lia Sambil tersenyum seolah olah tiada apa apa Kad undangan perkahwinan yang mana pengantin lelakinya adalah Zarul sedangkan pengantin perempuannya tertera nama gadis lain Betapa luluhn Wowtak sangka ada novel Melayu yang membawa tema sebegini Kisah klise yang berjaya dibawa keluar dari kebiasaan yang mungkin akan membosankan.Alia dan Zarul Percintaan selama 7 tahun, dari zaman belajar hinggalah mempunyai kerjaya masing masing, putus begitu saja bila Zarul menyerahkan sekeping kad kepada Lia Sambil tersenyum seolah olah tiada apa apa Kad undangan perkahwinan yang mana pengantin lelakinya adalah Zarul sedangkan pengantin perempuannya tertera nama gadis lain Betapa luluhnya hati Lia saat itu.Di kala Lia masih lagi cuba untuk menerima hakikat bahawa Zarul telah berkahwin dengan orang lain, tiba tiba dikhabarkan bahawa Zarul datang meminang dirinya Untuk abangnya Joe Dalam keadaan fikiran yang masih lagi bercelaru, Lia menerima lamaran itu Mulanya kerana ingin membuktikan pada Zarul bahawa dia juga boleh menerima orang lain dalam hidupnya, biarpun lelaki tersebut adalah abangnya sendiri Apabila fikirannya kembali tenang sedikit, baru dia terfikir akan perbuatannya Namun masa yang terlalu suntuk tidak membolehkan Lia mengubah keputusan itu Rasa marahnya pada Zarul mulai hilang, malah kembali kepada sayang Lia ingin selalu bersama Zarul, biarpun hubungan mereka nanti adalah keluarga.Lia dan Joe Pelbagai cerita negatif tentang diri Joe sampai ke pengetahuan Lia Malah Joe sendiri tidak menafikannya Namun, kerana dalam hatinya masih ada Zarul dan bukannya Joe, Lia tidak ambil kisah tentang semua itu Joe yang hidup bersamanya tidak seperti Joe yang diceritakan Joe inu selalu sabar dengan dirinya, tidak pernah marah malah masih lagi tersenyum melayan kerenahnya yang tetap tidak dapat menerima Joe sebagai suaminya Tapi Lia buat tak nampak semua tu, di matanya dan di hatinya masih ada Zarul Malahan layanan Lia terhadap Zarul lebih mesra daripada suaminya Dan Zarul juga nampaknya melayan dirinya tak ubah seperti ketika mereka bercinta dahulu, malah kadang kadang lebih beraniLia tersepit di antara keduanya Joe yang sepatutnya dicintai selayaknya seorang suami masih lagi tidak dapat diterimanya sedangkan Zarul yang sudah menjadi adik iparnya yang lebih disenangi Sehinggalah apabila Lia diugut supaya meninggalkan Joe, barulah dia sedar rupanya Joe telah berjaya bertapak di hatinya Lebih lebih lagi bila Zarul tiba tiba pergi meninggalkannya di saat dia memerlukan tempat untuk bergantung harap.Kebahagiaan yang mereka kecapi punah bila Lia diberitahu tentang semua yang terjadi sebelum ini Kepercayaannya terhadap Joe hilang dan diganti dengan perasaan benci Hingga Lia sanggup untuk menuntut dirinya dilepaskan.Demi kebahagiaan Lia, Joe mengalah Lia pula yang terasa kehilangan Ingatkan apabila dilepaskan Joe, dia boleh mendapatkan semula apa yang diidamkan bersama Zarul Tetapi rupanya kasih sayang Joe selama ini telah berjaya menggantikan Zarul di hati Lia Hmmmruthless hero Reformed rake makes the perfect husband Betul betul tak sangka ada novel melayu seperti ni kalau english novel theme ni mmg banyak Penulis dengan beraninya mengangkat hero yang mempunyai masa lampau yang hitam Mabuk mabuk Tidur dengan perempuan Malah bila dia dah berubah pun orang masih lagi memandang sinis Zaman gelapnya masih diungkit ungkit Dia berubah kerana cintanya pada seorang perempuan Segala yang dilakukannya pun adalah demi mendapatkan gadis yang dicintainya Oh my Mulanya saya sangat kesian pada Zarul Bukannya dia mahu meninggalkan Lia tapi dia terpaksa Macam tak adil jer bila dia dipaksa melakukan semua tu Tapi at last, nampak juga yang dia ni lemah pendirian Tak boleh nak pertahankan apa yang dia sayang Mudah mengalah hanya kerana takut untuk menanggung kesalahan.Lia tidak dapat membuat pertimbangan yang rasional bila diasak oleh kedua lelaki itu Zarul, lelaki yang bertakhta di hatinya selama 7 tahun Malah masih lagi dihatinya walaupun selepas berkahwin Rasa sayangnya yang mula wujud pada Joe dinafikan kerana cintanya pada Zarul Kesian juga pada Lia Menjadi taruhan dua lelaki itu walaupun dia tak tahu apa apa Lia juga cepat untuk menilai Joe berdasarkan kisah lampaunya Seolah olah tidak mahu menerima hakikat bahawa Joe benar benar menyayanginya Mudah saja menghukum Joe tanpa memberi peluang padanya untuk membela Tapimungkin ini sifat kita Sifat biasa manusia Lebih mudah mempercayai cerita tanpa cuba untuk memahaminya terlebih dahulu Terus saja menghukum tanpa memeriksa.Awalnya cuma nak bagi 4 bintang kesian sangat dengan si Zarulhehe dan geram juga dengan Lia tapi ending yang sangat menyentuh hati sehingga terasa sebak yang hampir mengeluarkan air mata berjaya menaikkan satu lagi bintang Perfect ending


  2. Kamaliah Kamaliah says:

    First of All Hadoyaiiii Nak citer sket nih Rebah bangun nak abiskan buku ni Kenapa Tak sedap ke Sedaaappp Tapi sangat sangat sangat letih baca kisah hidup mereka bertiga ni Sket baik le 3 je watak yang penting2 Kalau le lagi ramai, kompom ku KIV Terima kasih le kepada mereka2 yang terlibat secara langsung dan tak langsung dalam melayan meroyanku mengabiskan buku ni Hahahaha.3 Bintang untuk Joe Jambul sorang hajer 1 2 bintang utk Lia 1 2 bintang untuk endingnya yang sangat sang First of All Hadoyaiiii Nak citer sket nih Rebah bangun nak abiskan buku ni Kenapa Tak sedap ke Sedaaappp Tapi sangat sangat sangat letih baca kisah hidup mereka bertiga ni Sket baik le 3 je watak yang penting2 Kalau le lagi ramai, kompom ku KIV Terima kasih le kepada mereka2 yang terlibat secara langsung dan tak langsung dalam melayan meroyanku mengabiskan buku ni Hahahaha.3 Bintang untuk Joe Jambul sorang hajer 1 2 bintang utk Lia 1 2 bintang untuk endingnya yang sangat sangat sangat alahaiiiii Boley tak tido malam bila kenangkan kemanisan ending cerita ini sigh.sambil.kelipkelip.mata 1 bintang lagi untuk jalan ceritanya walaupun klise tapi ada twist Twist itulah yang telah men twist kan kepala hotak ku Untuk Zarul, TOLAK SATU BINTANG Itu pasal jadi 4 bintang Okeh The review Watak 1 Lia Brutal kah Macam tak Lembut kah Pun macam tak Na ve kah Sikit laaaa Muslimah kah Soooo not Inconsiderate Tak sedar dirik Tak reti bersyukur YA Haaaa nampak ade la sikit2 marah kat situ kot Watak 2 Zarul Baik kah Booooley laaaPenyayang kah So so laaaPenyabar kah Ehmmmm okkaaaaaay laaa.Pelindung kah Kadang kadang laaaaHarapan bangsa kah Macam taaakkk kot.Calon Suami Pilihan kah Memang Tak Watak 3 Joe Baik kah YaJujur kah YaPenyayang kah YaPenyabar kah YaPelindungkah YaCalon Suami Pilihan kah Yes Yes Yes Sebelum teruskan review, meh nak jawab soalan Kak Chik Siapakah pilihan hati saya Ampun mahap zahir batin, walau pun telah dicop Kak Chik, OP KOZ SAYA PILIH JOE Ape kellassssssss ai pilih Zarul si cincin gula2 kalau boley dapat Joe si cincin 8 kali buat kenduri hokayyy Haaa puas hati ai dengan comparison itu Sesungguhnya cam langit dan bumi beza mereka 2 beradik Sejujurnya dah 3,4 kali jugak saya nak KIV buku ni tapi dek kerana galakan mereka2 yang kuat membakor tu saya gagahkan jua dan kerana ending yang sangat sangat menyentuh hati itu, saya mahapkan pembakaran mereka2 yang tidak bertanggungjawab itu Cerita ini cantik sekali penceritaannya Olahannya bikin saya penasaran sepanjang pembacaan Cerita yang simple dan sweet and clich even tapi sangat terkesan di hati Kisah persahabatan aka teman tapi mesra tetapi terputus separuh jalan kerana silap percaturan dan kelemahan sang teruna dalam mempertahankan cintanya terhadap sang dara Kegagalan sang dara mengawal emosi dan seterusnya membuat keputusan yang melulu sehingga ada masanya menyebabkan kegalauan di hati tapi itulah apa yang berlaku itu ada hikmahnya dan jika redha pada takdir, pasti pengakhirannya indah sekali Sebenarnya banyak nak stori mori pasal cerita ini disebabkan emosi yang sangat tidak stabil semasa pembacaan Emosi disebabkan perasaan tidak puas hati terhadap perangai Joe sewaktu zaman jahiliahnya marahkan perangai pengecut Zarul yang takut untuk mengaku salah dan hanya tahu menyesali takdir kesalkan perangai Lia yang tidak tahu bersyukur TAPI bila dihidangkan dengan ending manis, hilang terus gangguan emosi ku maka hilanglah amarah ku terhadap pelaku2 yang telah menyesakkan hati dan perasaanku MORAL OF THE STORY Lia dah kahwin kan Kalau dah kawin, buatlah cara dah kawin ye Yang gatal gedik nak kenangkan orang yang pernah bertakhta di hati awak tu buat apa Dah la tu, yang dikenang itu suami orang plak Apa kes Penutup Sket baek dah baca Lazuardi Kalau belum, tak tau le nak baca ke tidak Sebabnya Penat meroyan D


  3. Gobokairina Gobokairina says:

    SS mengisahkan tentang Alia yang kecewa apabila teman lelakinya Zarul akan berkahwin dengan orang lain Sungguh dia rasa perhubungan yang dibina hampir 7 tahun itu tak bermakna apa apa langsung Masakan Zarul boleh meninggalkan dia begitu saja Apakah Zarul tak pernah rasa apa yang dia rasa selama ini Benarkah dia hanya bertepuk sebelah tangan Alia menggagahkan dirinya untuk menghadiri majlis perkahwinan Zarul Walaupun hatinya hancur luluh tetapi dia berlakon kuat Di situ dia bertemu Fazrul SS mengisahkan tentang Alia yang kecewa apabila teman lelakinya Zarul akan berkahwin dengan orang lain Sungguh dia rasa perhubungan yang dibina hampir 7 tahun itu tak bermakna apa apa langsung Masakan Zarul boleh meninggalkan dia begitu saja Apakah Zarul tak pernah rasa apa yang dia rasa selama ini Benarkah dia hanya bertepuk sebelah tangan Alia menggagahkan dirinya untuk menghadiri majlis perkahwinan Zarul Walaupun hatinya hancur luluh tetapi dia berlakon kuat Di situ dia bertemu Fazrul Joe abang Zarul Tanpa Alia ketahui dia pernah bertemu lelaki itu beberapa kali sebelum ini tetapi Alia tak dapat mengecamnya Saat ini Alia keliru bila dia diperkenalkan sebagai teman Joe Sejak bila dia pernah berkawan dengan Joe Perkhabaran pinangan keluarga Zarul menyentap hati Alia Mengapa perlu berkahwin dengan Joe Namun disebabkan Zarul, Alia akur Joe dan Alia disatukan Gemilangnya perkahwinan yang diraikan itu tak membawa apa apa makna Alia umpama patung bernyawa.Kehidupannya bersama Joe biasa biasa saja Joe beria menunjukkan rasa kasihnya kerana dia memang mengahwini Alia kerana rasa cinta Sayangnya hati Alia pula sudah tepu dengan Zarul Jadi apa pun yang dilakukan oleh Joe nampak tak kena saja di matanya Sepanjang membaca aku tak dapat elak untuk rasa geram dengan Zarul Geram sebab sibuk mengendeng dekat Alia sedangkan dia sudah pun berkahwin Bengang kat Alia juga sebab masih nak melayan Zarul sedangkan Zarul tu adik iparnya kini Namun benteng hati Alia runtuh juga Joe terlalu memanjakannya Terlalu baik untuk disakiti walaupun hakikatnya masa gelap Joe dulu memang terlalu kelam Dia belajar untuk menyintai suaminya itu kerana kejujuran Joe yang mengaku akan zaman jahiliahnya Lagipun Alia tak dapat nak elak rasa cemburu dengan kehadiran bekas bekas kekasih Joe yang semuanya cantik cantik belaka.Namun berlaku satu insiden yang membongkar siapa diri Alia sebenarnya menyebabkan rumah tangganya turut dilanda badai Apalagi mendengar penjelasan mengapa Zarul berkahwin dengan pilihan keluarganya dulu Semuanya terasa bagaikan mimpi Jadi apa tindakan Alia seterusnya Ini juga merupakan karya online sebelum ia diterbitkan Cerita yang digarap dengan gaya bahasa yang cukup sempoi ini memang mencuit hati Menghiburkan Tak percaya Sila cari dan baca novel ini


  4. kuzzeen kuzzeen says:

    Betullah kata si. x ingat la pulak sapa , jodoh untuk melengkapi bukan yang berdiri sama tinggi Dan kataku pula, bff memang x sesuai jadi teman hidupBegitu juga Zarul dan Lia 7 tahun berteman musnah dalam sekelip mata Apapun alasannya nak jadi suami kena teguh pendirian, perlu pertahankan apa yang jadi haknya Macam Joebukan Zarul.Dan pertama kali, cerita suami isteri melalui 1st person POV Si Lia yang agak sengal, sederhana, keras hati dan kadang2 blur Watak gadis wanita biasa, Betullah kata si. x ingat la pulak sapa , jodoh untuk melengkapi bukan yang berdiri sama tinggi Dan kataku pula, bff memang x sesuai jadi teman hidupBegitu juga Zarul dan Lia 7 tahun berteman musnah dalam sekelip mata Apapun alasannya nak jadi suami kena teguh pendirian, perlu pertahankan apa yang jadi haknya Macam Joebukan Zarul.Dan pertama kali, cerita suami isteri melalui 1st person POV Si Lia yang agak sengal, sederhana, keras hati dan kadang2 blur Watak gadis wanita biasa, yg kita akan jumpa di mana mana Bahasanya Secara tulus, sebelum terpikat ngan watak Lia, Zarul, Joe perit juga nak memulakan pembacaan Agak meleret dengan ayat2 jourgan bbdk enjin Bila watak2 dah masuk ke alam dewasa, barulah perkembangan watak ditumpukan sepenuhnya Kadang kadang terasa jugak aku baca diari ke baca novel ni Tapi, itulah kelainan yang memikat dalam Sweet Sour Polosnya Lia mmg 100% 1st person POV.Plotnya Bagi pembaca lain mungkin agak meleret, tapi bagiku plotnya dibina sekukuh mungkin Setiap babak akan mengarah kepada babak yang lain Cuma for me pembaca harus bijak menghayati watak Joe, rasional kejamnya setiap tindakan yang diambil untuk memenangi hati Lia Cuba juga membayangkan apa yang Joe buat semasa 1 Pemergian 2 hari ke Miri babak Lia diserang Migrain dan Azrul masuk ke rumah kan CCTV off masa tu 2 Pelarian Lia atas desakan Shima3 Rupa si Joe bila Lia lari untuk kali ke2 sesuatu yang Joe takan jangka kan they all dah ok masa tu Babak paling menyentuh rasa Aku terus buka pintu pagar lepas tu lari nak buka pintu Air mata pun keluartak boleh tahan tahan lagi Lia Joe ada kat sebelah rupa rupanya Aku tak mampu buka pintu Rasa tangan aku dah tak berdaya lagi, seluruh tubuh aku lemah Aku terduduk kat depan pintu sambil menangis.aku menangis dan menangis Lepaskan perasaan yang dah lama aku perap Sedih untuk orang yang tak hargai aku Aku memang bodohlah bodoh sangat sangat m s 122.DAN Sweet Sour sering ku cari bila otak sedang serabut jiwa tengah kacau mcm addicted pulak dengan kesengalan si Lia


  5. Sha889 Sha889 says:

    Walaupun novel lama tapi nak review jugak aci x Hehe..Ok saya sangat sukaaaa buku ni walaupun dilema jugak nak suka siapa ni Zarul ke Joe Sebab mula2 tu memang suka dengan perwatakan Zarul ni Humble,caring dan sweet pulak dengan orang dia orang dia. Kesalahan dia satu je, tak berusaha nak pertahankan hubungan diorang Tak berani nak buat keputusan untuk kebahagiaan sendiri Berani bila semuanya dah terlambat..So bila baca keseluruhan novel macam kesian pun ada kat dia Penat2 menyemai cinta Walaupun novel lama tapi nak review jugak aci x Hehe..Ok saya sangat sukaaaa buku ni walaupun dilema jugak nak suka siapa ni Zarul ke Joe Sebab mula2 tu memang suka dengan perwatakan Zarul ni Humble,caring dan sweet pulak dengan orang dia orang dia. Kesalahan dia satu je, tak berusaha nak pertahankan hubungan diorang Tak berani nak buat keputusan untuk kebahagiaan sendiri Berani bila semuanya dah terlambat..So bila baca keseluruhan novel macam kesian pun ada kat dia Penat2 menyemai cinta 7 tahun orang lain yang menuai hasilnya. Tapi berbalik pada konsep jodoh Walaupun kira Joe ni macam rampas jodoh adiknya tapi hikmahnya Lia menjadi asbab untuknya berubah menjadi insan yang lebih baik..Dia pun xdela teruk selepas dia dah berubah Menjadi suami idaman hati sampai tanpa sedar Lia dah terjatuh cinta dengan suami sendiri Mungkin sebab Joe ni spesis hensem n kaya maka tindakannya diterima dengan lapang dada atas nama cinta Kalau tak sebenarnya semua tindakannya tu menunjukkan dia tu seorang psiko Kekekeke. Lia pulak ada jugakla tak berkenan dengan tingkahnya sebagai isteri orang..walaupun dalam hati sentiasa sedar diri tu isteri Joe tapi tingkahnya sungguh berlainan Bergurau senda dengan Zarul seperti dulu kala dan tak tegas untuk menghalang perbuatan Zarul padanya.Tapi overall novel ni best Rela bersengkang mata sampai 4 pagi semata mata nak habiskan jugak


  6. yyyasmin yyyasmin says:

    Ciri ciri novel yang bestseller Heroin mestilah bersifat bodoh bodoh Hero pulak bersifat creepy possessive terhadap heroin stalker atas alasan sanggup berbuat apa sahaja untuk memiliki heroin Tak boleh ada adegan lebih2 even dah kahwin Tak boleh Page 400 baru dibenarkan ada adegan terlampau erk Mesti ada kehadiran orang ketiga, keempat, kelima yang ingin menghancurkan rumah tangga Hero tak sah kalau bukan anak Dato atau Tan Sri Tak sah kalau tak ada 2 3 ketul rumah sekal Ciri ciri novel yang bestseller Heroin mestilah bersifat bodoh bodoh Hero pulak bersifat creepy possessive terhadap heroin stalker atas alasan sanggup berbuat apa sahaja untuk memiliki heroin Tak boleh ada adegan lebih2 even dah kahwin Tak boleh Page 400 baru dibenarkan ada adegan terlampau erk Mesti ada kehadiran orang ketiga, keempat, kelima yang ingin menghancurkan rumah tangga Hero tak sah kalau bukan anak Dato atau Tan Sri Tak sah kalau tak ada 2 3 ketul rumah sekaligus Jalan cerita yang penuh salah faham aka menyakitkan hati je Ok nampak macam kutuk tapi nasib baik cerita ni bestHahha.


  7. Mai Mai says:

    Sweet SourSecara Jujurnya rasa tertipu baca kisah ini,rasanya inilah kelebihan 1st POV pengetahuan pembaca amat terbatas dan perkara ini memerlukan kesabaran yg tinggi,kalau dah tak sabar tu nasiblah kan.Kerana telah digula gula kan oleh kawan kawan maka awal2 dah set minda sokong Joe sahaja okey,lepas tu haizzzzzz kejamnya dunia ini,tak sanggup dah nak imbas kembali.Tak taw ar dah maafkan Joe ke tidak.P S ini bukan review luahan hati je P


  8. Juliza Juliza says:

    Firstly, hamba memang nak bagi 5 bintang sebab hamba truly really enjoy perjalanan cerita Masam Manis ni Tapi mood hamba yang tak berapa manis dan terlebih masam semasa membaca novel ni tak mengizinkan Dan, buat pertama kalinya hamba tak tahu nak review apa yang hamba baca x_x.Tapi ringkasnya,Sweet Sour berkisar tentang Alia Akma yang berteman mesra selama tujuh tahun dengan Zarul Boleh dikatakan mereka ni memang perfect couple la walaupun hamba tak percaya wujudnya istilah perfect cou Firstly, hamba memang nak bagi 5 bintang sebab hamba truly really enjoy perjalanan cerita Masam Manis ni Tapi mood hamba yang tak berapa manis dan terlebih masam semasa membaca novel ni tak mengizinkan Dan, buat pertama kalinya hamba tak tahu nak review apa yang hamba baca x_x.Tapi ringkasnya,Sweet Sour berkisar tentang Alia Akma yang berteman mesra selama tujuh tahun dengan Zarul Boleh dikatakan mereka ni memang perfect couple la walaupun hamba tak percaya wujudnya istilah perfect couple di alam luar buku, huhuhu Tapi, semua harapan tujuh tahun tu pecah beribu keping disebabkan abang Zarul iaitu Faizul Joe Jambul yang dah berkenan dengan Alia dan berjaya menjadikan Alia isterinya dan last sekali berjaya jugak buat Alia melupakan Zarul.Membaca novel ni membuat hamba rasa macam membaca diari kehidupan orang yang dah kahwin aje Semuanya pasal kehidupan seharian pasangan suami isteri Alia Joe Jambul Ada yang masam Ada yang manis Dan, part masam tu sedikit melegakan hamba yang belum kahwin ni Hahaha.Berbalik pada Joe Jambul, dia ni memang luluslah sebagai seorang suami yang tersangat caring tapi sayangnya sangat fail menjadi seorang abang yang baik kepada Zarul Dalam kes Alia, pada hamba Joe Jambul terlalu pentingkan diri sendiri Semua kaedah yang dia gunakan untuk dapatkan Alia taktik kotor semata mata Kalau hamba di tempat Alia, jangan mimpi hamba nak stay dengan lelaki psycho macam ni Suami mana yang ugut isteri sendiri macam tu sekali atas tiket cinta Maaf, hamba memang emo pasal ni Tapi bukan semua salah Joe Jambul sebab Zarul pun sebenarnya tak ada ketetapan hati Dia terlalu takut dengan kesilapan sendiri sampai sanggup memperjudikan hidup Alia kepada abang dia Pengecut Maaf, sekali lagi hamba emo Apa pun, tahniah Nasz, dia berjaya buat hamba ambil serius tentang perwatakan watak watak yang dia cipta sampai hamba jadi emo tak tentu pasal P


  9. Don ツ Don ツ says:

    Watak Joe dalam novel ni awal awal sangat kabur Mungkin sebab POV pertama digunakan dari sudut Lia Sakitnya bila orang disayang sejak zaman universiti sampai alam pekerjaan, 7 tahun hampir sedekad tiba tiba buat keputusan kahwin mengejut Sebab kecewa tak fikir panjang dia terima pinangan abang Zarul, Faizul Joe.Rasa sangat dekat dengan watak Lia sebab gigih baca dari awal dia kenal Zarul sampai terkahwin dengan Joe Pening juga baca dialog dan ayat pendek di permulaan bab, terasa macam aw Watak Joe dalam novel ni awal awal sangat kabur Mungkin sebab POV pertama digunakan dari sudut Lia Sakitnya bila orang disayang sejak zaman universiti sampai alam pekerjaan, 7 tahun hampir sedekad tiba tiba buat keputusan kahwin mengejut Sebab kecewa tak fikir panjang dia terima pinangan abang Zarul, Faizul Joe.Rasa sangat dekat dengan watak Lia sebab gigih baca dari awal dia kenal Zarul sampai terkahwin dengan Joe Pening juga baca dialog dan ayat pendek di permulaan bab, terasa macam awal awal bab tu patut buang ketepi dan harap penulis guna kaedah flashback Sebab kisah ini seperti bermula pada saat Zarul ajak Lia makan untuk kali terakhir sebelum Zarul buat keputusan kahwin dengan orang lain.Tapi mulanya, aku pelik dengan respon keluarga Zarul Joe dan Joe sendiri macam hilang ingatan hubungan Zarul dengan Lia Yela mula mula rapat tapi tiba tiba abang pula dapat kahwin Aku juga keliru dengan reaksi Zarul.Joe memang dah lama jatuh cinta pada Lia Tapi Lia langsung tak teringat kat Joe Sampai dia buat rancangan macam macam untuk dapatkan Lia dalam diam Melakukan transformasi pada 2 tahun sebelum dia kahwin dengan Lia Gila tak Dari super jahil seorang yang baik 3 tahun sebelum itu dia dah dua kali jumpa Lia, memang Lia ada bad 1st impression kat Joe ni, patut pun dia lupa Lebih teruk bila dapat tahu gadis idamannya adalah awek adik sendiri.Lia sangat kelakar bila dia cuba elak dari Joe kat rumah sendiri, bila dia rampas kunci kondo Joe, ingat kunci bilik Lia Lia jugak jujur bila bercakap dengan Jo pasal perasaannya dekat Zarul Wajib baca sebab kisah ni manis Sebab Lia dan Joe Lia panggil Joe Joe Jambul Dan aku dapat rasa Joe ini sangat tua pula sebab tak kenal Joe Jambul tu siapa


  10. Hasnul Adin Hasnul Adin says:

    Selapas baca Lazuardi, aku tak sangka la pulak Sweet Sour ni akan berikan aku rasa benci yang sama.Yang bagusnya, aku bencikan watak utama cerita ni sama macam dalam Lazuardi Seorang manusia yang tak reti nak bersyukur la senang cerita Tak boleh nak berbaik sangka langsung ke macam mana dia ni Kalau dah kahwin, buat gaya dah kahwin Lagaknya innocent sangat.Zarul Yang kacau bini orang kenapa Joe Tahap sabar bukan main lagi macam aku je 3 salute Malas nak review panjang panjang, buat Selapas baca Lazuardi, aku tak sangka la pulak Sweet Sour ni akan berikan aku rasa benci yang sama.Yang bagusnya, aku bencikan watak utama cerita ni sama macam dalam Lazuardi Seorang manusia yang tak reti nak bersyukur la senang cerita Tak boleh nak berbaik sangka langsung ke macam mana dia ni Kalau dah kahwin, buat gaya dah kahwin Lagaknya innocent sangat.Zarul Yang kacau bini orang kenapa Joe Tahap sabar bukan main lagi macam aku je 3 salute Malas nak review panjang panjang, buat sakit hati je Haha Tahniah pada penulis Beribu tahniah


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *